Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente a autorizat de urgență pentru pastila împotriva COVID-19 dezvoltată de compania Pfizer

23 decembrie 2021, 09:45 SUA 77
Pfizer.  Sursa: Alephnews.ro

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a acordat miercuri autorizație de urgență pentru pastila împotriva COVID dezvoltată de compania Pfizer, scrie CNN.

„Această autorizaţie oferă un nou instrument pentru a combate COVID-19 într-un moment crucial al pandemiei, unde apar noi variante”, a salutat un oficial al FDA, Patrizia Cavazzoni.

Acest medicament antiviral, Paxlovid, poate fi administrat pacienţilor cu risc crescut care au vârsta de peste 12 ani, precizează FDA. Este primul tratament oral care se poate administra acasă.

Pastila este destinată formelor ușoare și medii de boală, care pot evolua în forme grave, și se eliberează doar pe bază de prescripție.

„Această terapie inovatoare, care s-a demonstrat că reduce semnificativ spitalizările și decese și pot fi luate acasă, va schimba modul în care tratăm COVID-19 și, sperăm, să contribuie la reducerea unora dintre presiunile semnificative cu care se confruntă sistemele noastre de asistență medicală și spitalicească”, a declarat Albert Bourla, președintele și CEO-ul Pfizer, într-o declarație.

Pfizer a arătat că pastila sa anti-COVID reduce cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii, atunci când este luată în primele zile de la apariţia simptomelor.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media