DOC/ Agenția Proprietății Publice va audita datoria Moldovagaz față de Gazprom. Proiectul de Hotărâre, aprobat de Guvern

30 decembrie 2021, 10:24 Finanțe 112
Gazprom.  Sursa: noi.md

Agenția Proprietății Publice (APP) va audita datoria S.A. „Moldovagaz” față de compania rusă „Gazprom” și Factoring-Finance pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului

Potrivit proiectului de Hotărâre, Agenția Proprietății Publice, în calitate de autoritate contractantă, va asigura, prin intermediul grupului de lucru creat, întregul proces de organizare și desfășurare a procedurii de achiziție publică a serviciului de audit.

Proiectul prevede că autoritățile sau instituțiile publice pot înainta candidați în componența grupului de lucru, la solicitarea APP.

Totodată, Ministerul Finanțelor va asigura alocarea mijloacelor financiare pentru achiziționarea serviciilor de audit din alocațiile prevăzute în fondul de rezervă a Guvernului.

„Ținând cont de deficitul gazelor naturale furnizate consumatorilor și necesitatea stringentă de semnare a unui acord privind rambursarea datoriei se propune stabilirea intrării în vigoare a prezentei Hotărâri, la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova, or demararea achiziționării serviciului de audit urmează a fi efectuată imediat după publicarea Hotărârii de Guvern în cauză”, se arată în proiect.


Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media