Raportorul la acest subiect, Constantin Șușu, a propus constituirea unei noi comisii care va decide dacă revine la etapa verificării criteriului de eligibilitate a dosarelor, efectuarea interviului și candidaților rămași în concurs.
Totodată, a menționat că există o sugestie din partea foștilor membri ai Comisiei de preselecție despre necesitatea amendării parțiale a regulamentului concursului, deoarece dânșii au constatat o serie de deficiențe atunci când au desfășurat etapa de eligibilitate a dosarelor.
„Propunerea mea, reieșind din acest context, este că aparatul CSP să intervină către autoritățile care au competența de a desemna membri în comisia de preselecție, ulterior constituirea unei noi comisii iar apoi desfășurarea următoarelor etape ale concursului anunțat”, a declarat Șușu, membru al Consiliului, procuror detașat.
La rândul său, noua ministră Justiției, Veroniva Mihailov-Moraru, a spus că întâi de toate trebuie de decis dacă acest concurs să continue, sau nu.
„Eu cred că înainte de a decide asupra îmbunătățirii regulamentului, este mai important de decis asupra oportunității, dacă se merge, se mai organizează sau nu acest concurs. În opinia mea, având în vedere că la moment merge exercițiul de evaluare a membrilor pentru CSP, mai mult ca atât, conform conceptului de evaluare extraordinară și procurorii și judecătorii din funcțiile cheie urmează să fie supuși evaluării, eu cred că nu este oportun la moment de a organiza acest concurs măcar până la definitivarea exercițiului de filtrare a candidaților, după care ulterior se va pune problema constituirii unei noi comisii și selectarea unui șef al PCCOCS. Până atunci, putem să solicităm opinia și să vedem asigurarea unui interimat. Nu văd necesitatea de a continua acest concurs acum când merge evaluarea”, a argumentat ministra.
După 20 de minute de deliberări, președinta CSP Angela Motuzoc a anunțat că membrii Consiliului au hotărât încetarea concursul demarat pentru funcția de procuror șef al PCCOCS.
Hotărârea poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel. Motuzoc a precizat că a fost formulată și o opinie separată, subsemnată de trei membri.
