Preț majorat la combustibil, la sfârșit de săptămână: Șoferii vor cumpăra în weekend un litru de benzină cu 22 de lei

14 ianuarie 2022, 11:34 Economie 77
combustibil, carburanți .  Sursa: ANRE
Sfârșitul săptămânii vine cu prețuri majorate pentru șoferi. Pentru un litru de benzină, cetățenii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 22 de lei.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru perioada, 15 - 17 ianuarie, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • Pentru benzina COR 95 - 22,00 lei/litru, cu 7 bani mai scump;
  • Pentru motorină – 18,84 lei/litru, cu o majorare de 13 bani.


Potrivit ANRE, pe parcursul ultimilor 6 săptămâni se atestă o dinamică ascendentă a prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale. Astfel, comparativ cu valorile minime din luna decembrie, cotațiile Platts s-au majorat cu 134,50 $/tona la benzină (sau cu 20,61 %) și 136 $/tona la motorină (sau cu 22,94 %). În cadrul sesiunii din 13.01.2022, prețul petrolului Brent a depășit pragul de 84 $/baril, înregistrând o creștere de cca. 23 % comparativ cu începutul lunii decembrie.

Agenția asigură consumatorii că prețurile calculate la produsele petroliere principale de tip standard reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională din ultima perioadă și exclud orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media