Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Am crescut alocările pentru Republica Moldova în Bugetul UE 2023”

15 noiembrie 2022, 11:45 UE 66
UE - Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, copreşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, anunță că acordul între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul UE din anul 2023 va fi sporit și va cuprinde o creștere de 210 milioane de euro a alocărilor pentru sprijinirea țărilor din vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova și Ucraina.

„Acești bani vor putea fi utilizați pentru investiții în modernizare, în școli, spitale, dar și pentru gestionarea crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina și implementarea reformelor necesare integrării europene.

Republica Moldova este stat candidat și va deveni stat membru al Uniunii Europene. Trebuie să creștem sprijinul pentru Moldova în următorii ani pentru a-i ajuta să treacă peste crizele care se confruntă și să pregătească de aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarul.

Amintim că, în recenta sa vizită la Chișinău șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un pachet adițional de ajutoare pentru R. Moldova, în valoare de 250 de milioane de euro, ca împrumuturi nerambursabile și credite, pentru a o ajuta să achiziționeze gaze naturale și să compenseze costurile ridicate la energie pentru populație. Noile ajutoare ar trebui să vină din ianuarie 2023.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media