SA Energocom a mai achiziționat încă 18 milioane de metri cubi de gaze naturale

21 octombrie 2022, 16:02 Societate 121
conductă de gaz, gaz, gaz natural, gaze naturale.  Sursa: Replica Media

SA Energocom a mai cumpărat 18 milioane metri cubi de gaz pentru stocare. În total, țara noastră dispune de 81,5 milioane m3 de gaz achiziționat. Aceste volume vor fi folosite în cazul în care Gazprom va decide să sisteze livrările de gaz către Republica Moldova, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Știri bune: azi, SA Energocom a mai cumpărat 18 milioane m3 de gaz pentru stocare. În total, avem 81,5 mln m3 de gaz achiziționat. Aceste volume vor fi folosite în cazul în care Gazprom va decide să sisteze livrările de gaz pentru cetățenii țării noastre, contrar angajamentelor contractuale. Continuăm să ne pregătim împreună. Vă rog să economisim. Vă mulțumesc”, a scris pe rețele membrul Guvernului.

Amintim că, ieri, 20 octombrie, SA Energocom a achiziționat 10 milioane de metri cubi de gaze naturale. Potrivit companiei, prețul achiziției este de de 94,95 EUR/MW.

Acestea vor fi stocate în depozitele subterane din Ucraina și vor fi utilizate de Republica Moldova în cazul limitării sau a întreruperii livrărilor de gaze naturale de către SAP „Gazprom”.

La licitația organizată de SA Energocom pentru realizarea proiectului menționat au participat companiile precalificate conform regulilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Astfel, SA Energocom a accesat Tranșa de diversificare, în valoare de până la 100 mil euro, din Acordul de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media