Internaționalul moldovean Vitalie Damașcan a fost împrumutat la FC Voluntari unde joacă Vadim Rață și Igor Armaș

2 septembrie 2022, 13:42 Sport 176
Vitalie Damașcan după semnarea contractului.  Sursa: Voluntari via Facebook

FC Voluntari devine echipa cu cei mai mulți internaționali moldoveni din România. Asta după ce atacantul Vitalie Damașcan a fost împrumutat pentru un sezon de la Sepsi Sf. Gheorghe. Interesant este că jucătorul moldovean și-a prelungit contractul cu Sepsi pentru următorii 3 ani, dar a fost trimis la Voluntari pentru „a avea mai multe șanse să joace”, au transmis covăsnenii pe contul de Facebook.

„Cluburile FC Voluntari și Sepsi OSK au ajuns la un acord în privința împrumutului jucătorului Vitalie Damașcan, pentru un sezon, la echipa noastră. Vitalie Damașcan este un atacant din Republica Moldova, în vârstă de 23 de ani, care a mai evoluat până acum în cariera sa la Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol, Torino, Fortuna Sittard și RKC Waalwiijk. Vitalie are 20 de meciuri în prima reprezentativă a Moldovei pentru care a reușit să înscrie de 2 ori. Noul nostru jucător va purta numărul 9 pe echipamentul de joc”, a transmis FC Voluntari.

Damașcan a jucat 5 meciuri pentru Sepsi în acest sezon de SuperLiga, reușind să marcheze și un gol. El a jucat și 4 meciuri în preliminariile Conference League, dar nu a reușit să înscrie.

Atacantul de 23 de ani născut la Soroca a mai jucat la Zimbru, Sheriff, Torino FC, Italia, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk, ambele din Țările de Jos.Cu formația din Tiraspol a câștigat două titluri de campion al Moldovei, o Cupă și a devenit golgheterul ediției 2017, cu 13 reușite.

Pentru Naționala Moldovei Vitalie Damașcan a jucat 20 de meciuri și a marcat 2 goluri.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media