Un bărbat și iubita acestuia, reținuți pentru comercializarea drogurilor: Bănuiții vindeau stupefiantele prin Telegram sau curieri

2 decembrie 2022, 14:15 Justiție 706
Chișinău: Droguri în valoare de 2 milioane de lei, ridicate de polițiști și procurori.  Sursa: politia.md

O grupare specializată în comercializarea drogurilor a fost destructurată de polițiștii oamenii legii. În urma documentării și probelor acumulate, un bărbat de 30 de ani și concubina acestuia de 19 ani, au fost reținuți pentru 72 de ore.

În cadrul perchezițiilor la domiciliul acestora au fost depistate aproximativ 1,5 kg de substanță stupefiantă de tip PVP și mefedron, sute de pachețele zip lock, cântare de mici dimensiuni, carduri bancare și telefoane mobile prin intermediul cărora aceștia distribuiau drogurile.

Bănuiții comercializau drogurile prin intermediul aplicației Telegram sau curieri.

Toate obiectele și substanțele depistate au fost transmise pentru expertiză la CTCEJ al IGP. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Polițiștii întreprind în continuare măsuri speciale de investigații în vederea identificării altor membri, implicați în traficul ilicit de droguri.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media