Federația Rusă redeschide piața de import, de fructe, cu Republica Moldova. Întreprinderile vizate

1 decembrie 2022, 16:21 Agricultură 378
Fructe, legume.  Sursa: Imagine simbol

Într-un anunț al Rosselhoznadzor, se menționează că, începând de mâine, 2 decembrie, 20 de întreprinderi din Republica Moldova vor putea relua exporturile către Federația Rusă.

„Această decizie a fost luată de agenție în urma unei analize a produselor care vin în Rusia de la întreprinderile moldovenești”, se arată în anunțul instituției.

Lista întreprinderilor:

– G.T. „Scutaru Victor„
– SA „GHERMES-AGROSERVICE„
– SRL „BOGATMOS„
– „FRUCT PROD GRUP” С.I.
– Mistin Com SRL
– „AGRO-BIO-MASS” SRL
– GT Meico Galina Ivan
– SRL Fresh Time
– SRL „Caramalac Agro„
– SRL „HOLDTAR GRUP„
– SRL „AGRODENGRUP„
– SRL „BIYAZ SALKIM„
– S.C. „AGRODENIDAN” S.R.L.
– „ELIT FRUCT” SRL
– „GLOBALFRUCT” SRL
– GT BANDALAC ALEXANDER
– GT „DANILOV NICOLAI IVAN„
– SRL „Bakayan„
– SC RAABET SRL
– Seedeco Semences SRL.

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, fugarul Ilan Șor a primit garanții de la președintele Comitetului pentru relații internaționale al Dumei Ruse, că decizia de a redeschide piața pentru Republica Moldova îi va viza pe toți producătorii din țara noastră. Însușindu-și sie această decizie victorioasă, Ilan Șor a menționat că „este un moment foarte emoționant”.

„Vă spun sincer, este un moment foarte emoționant! Așteptăm această decizie cât mai curând și ne exprimăm recunoștința tuturor celor care au contribuit la această realizare. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care au încredere că noi îi vom putea ajuta, că vom ajuta țara să obțină această performanță! Tuturor celor care cultivă producție de calitate, cărora nu le este rușine să o propună pentru export. Victoria noastră este victoria voastră”, a spus Șor.

Anterior, Nicu Popescu, ministrul de Externe de la Chișinău, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1 că decizia Rusiei de a interzice importul de fructe și legume din Republica Moldova ar avea o conotație politică.

Amintim că, din 15 august, Rusia a introdus restricții temporare la importul de produse vegetale în Federație din mai multe regiuni ale Moldovei. Decizia a fost motivată în legătură cu „situația fitosanitară nefavorabilă de pe teritoriul țării” și că produsele „încalcă repetat standardele de calitate”.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media