O femeie s-a sinucis în prezența fiicei de 10 ani, după ce soțul a încercat să o bată a doua oară în aceeași zi. Bărbatul, plasat în arest preventiv

7 noiembrie 2022, 14:59 Justiție 483
Violență.  Sursa: Shutterstock
Procuratura raionului Fălești, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de violență în familie care s-a soldat cu sinuciderea victimei.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), în rezultatul acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de angajații Procuraturii raionului Fălești și ai Inspectoratului de Poliție Fălești, s-a stabilit, că învinuitul, sistematic aplica violenţa asupra soţiei și a copiilor, manifestată fizic şi psihic prin amenințări verbale, înjurături şi aplicarea de lovituri.

Pe parcursul conlocuirii cu victima, pentru unele acțiuni violente, învinuitul a fost sancționat contravențional de mai multe ori.

Deși anterior a fost sancționat, învinuitul a continuat acțiunile sale infracționale, astfel că la 15 mai 2022, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aproximativ în jurul orei 11:00, în timp ce se afla la domiciliul comun cu familia, a inițiat în prezența copiilor minori un conflict cu soția sa exprimat prin aplicarea asupra soției a multiplelor lovituri cu pumnii și picioare pe diferite părți ale corpului, cauzându-i ultimei, conform raportului de expertiza, leziuni corporale medii.

În aceeași zi, aproximativ la orele 20:30, învinuitul, încălcând ordinul de restricții emis în privința acestuia, a venit la domiciliul comun cu victima, urmare a cărui fapt victima, fiind sub influența frământărilor apăsătoare, apărute în rezultatul comportamentului agresiv al soțului, manifestat sistematic prin persecuție, jignire, înjosirea demnității, şi cauzarea vătămărilor corporale, s-a încuiat într-o odaie și în prezența fiicei minore de 10 ani, a recurs la actul de sinucidere prin strangularea cu un colan.

La moment, învinuitului se află în arest preventiv.

Amintim că, o femeie de 35 de ani a murit în condiții suspecte în seara de duminică, 15 mai, în satul Egorovca din raionul Fălești.

Potrivit Inspectoratul de poliție Fălești, femeia a apelat la oamenii legii pe la orele amiezii și și-a reclamat soțul care o bătuse, pe numele căruia oamenii legii au emis de urgență un ordin de restricție. Bărbatul însă a revenit acasă și, mai târziu, tot el a sunat la 112 și a anunțat oamenii legii că și-a găsit soția fără suflare.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media