Kremlinul, despre bombardamentele masive care au lăsat Ucraina fără electricitate: „Rusia nu a lovit și nici nu lovește infrastructura civilă”

24 noiembrie 2022, 16:37 Rusia 673
Dmitri Peskov.  Sursa: Rador

„Rusia nu a lovit și nici nu lovește infrastructura cuvilă a Ucrainei”, insistă în continuare autoritățile de la Kremlin. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că forțele armate ruse vizează ținte care „au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar”, după ce a fost solicitat să comenteze bombardamentele masive asupra Ucrainei din 23 noiembrie. Mai mult, secretarul de presă al lui Putin a negat faptul că rușii au atacat regiunea Kiev o zi mai devreme, spunând că orice pagubă a fost „rezultatul căderii rachetelor de la sistemele de apărare aeriană străine și ucrainene situate în zonele rezidențiale din capitala ucraineană”.

„Nu au fost și nici nu sunt atacuri asupra facilităților sociale. Se acordă o atenție deosebită acestui lucru ”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor dacă Kremlinul este îngrijorat de modul în care atacurile militare ruse asupra infrastructurii critice afectează viețile ucrainenilor obișnuiți, care rămân fără căldură, lumină și apă în prag de iarnă.

„În ceea ce privește țintele care au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar, acestea sunt în mod corespunzător supuse loviturilor”, a spus el.

Peskov a fost întrebat cum pot fi înlăturate divergențele dintre suferința populației civile din Ucraina și pozițiile președintelui Vladimir Putin, care a declarat anterior că Rusia nu dorește să distrugă Ucraina sau populația sa.

„Conducerea Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normalitate, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației", a răspuns purtătorul de cuvânt al lui Putin.

Pe 23 noiembrie, trupele ruse au lansat lovituri masive asupra Ucrainei, în urma cărora alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă aproape în toată țara și, ca urmare, alimentarea cu apă și căldură au fost întrerupte. Mai mult, atacurile au afectat și instalațiile de transmisie a energiei, iar acest lucru a provocat o pană masivă de curent și în Republica Moldova, care a rămas în beznă.

Potrivit Forţelor Aeriene Ucrainene, Rusia a lansat aproximativ 70 de rachete de croazieră, dintre care 51 au fost doborâte, precum şi cinci drone kamikaze. Atacurile au vizat infrastructura strategică, pe măsură ce temperaturile de iarnă se instalează în Ucraina.

Cel puțin 10 civili au fost uciși, inclusiv un nou-născut aflat în maternitatea unui spital din Volniansk (regiunea Zaporojie).

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media