Deputații se întrunesc, astăzi, în ședință. Va fi dezbătută Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului

22 septembrie 2022, 10:00 Politică 58
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media
Orinea de zi a ședinței plenare de joi, 22 septembrie, a fost completată. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat suplimentul cu subiectele propuse de comisiile permanente. Ședința plenară va începe la ora 15:00.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege care prevede majorarea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii superioare tehnice. Tot în prima lectură vor fi dezbătute modificări la Codul fiscal și la Legea cu privire la Procuratură.

La ședința plenară de mâine va mai fi discutat proiectul de lege cu privire la cerințele de bază în securitatea radiologică și modificări la Legea privind administrația publică locală.

Parlamentarii vor mai discuta despre ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Qatar privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare și a Acordului în domeniul securității sociale dintre țara noastră și Regatul Spaniei.

Tot în ședința de astăzi va fi dezbătută Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova, inițiată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media