Gazul, mai scump de la 1 octombrie. ANRE a stabilit data ședinței în care va examina solicitarea Moldovagaz privind majorarea tarifului

21 septembrie 2022, 19:26 Economie 95
Aragaz .  Sursa: Replica Media

Începând cu 1 octombrie, tariful la gaz pentru consumatorii finali ar putea crește de la 22,99 lei la 29,26 lei pentru un metru cub. Agenția Națională pentru Reglementare în Eenergetică (ANRE) a anunțat că va examina solicitarea S.A. Moldovagaz privind majorarea tarifului într-o ședință publică vineri, 23 septembrie.

Ședința va începe la ora 10:00, pe ordinea de zi fiind incluse și alte trei subiecte.


Președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a anunțat la începutul lunii septembrie că va cere ANRE o nouă majorare a tarifului la gaz până la 29 de lei pentru consumatorii casnici.

Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova de compania rusească Gazprom pentru luna septembrie 2022 este de 1 882 de dolari pentru mia de metri cubi, cu 428,28 de dolari mai mare decât cel din luna august, care a fost de 1485,5 de dolari.

În prezent, conform hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de la 4 august, tariful la gaz pentru consumatorii casnici este de 22,99 lei pentru un metru cub.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media