Programul activităților dedicate Zilei Naționale a Vinului

30 septembrie 2022, 09:28 Vinurile Moldovei 154
Ziua Națională a Vinului.  Sursa: Facebook

Școala vinului, ateliere meșteșugărești, Zdob și Zdub și Surorile Osoianu, dar și alte activități interesante - toate în acest weekend în PMAN. În zilele de 1 și 2 octombrie 2022, Piața Marii Adunări Naționale se va transforma într-un orășel al Vinului, care va găzdui 86 de vinării din întreaga țară. Cea de-a XXI-a ediție are sloganul „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface” – un apel la solidaritate cu întreaga filieră vitivinicolă și efortul depus la dezvoltarea sectorului.

Programul pentru 1 octombrie:

Sâmbătă, 1 octombrie, organizatorii te invită la ora 11:00 să urmărești ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului, în cadrul căreia vor fi înmânate mai multe premii pentru cei mai buni producători locali. Vei afla cui i-a revenit „Premiului Mare” în domeniul vitivinicol, cine a primit Medalia „Petru Ungureanu” și titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului" și cui i-a fost oferită Medalia Nicolae GUZUN și titlu „Viticultorul anului”.

În intervalul orelor 12:00-17:00, puteți vizita „Curtea Țărănească” unde veți avea ocazia să faceți cunoștință cu meșterii populari din Moldova, cu lucrările lor deosebite dar și să participați la ateliere de creație: master-class la olărit, sculptură în lemn, țesutul covoarelor etc.

De asemenea în intervalul orelor 13:00-16:00 veți avea ocazia să vă delectați cu muzica colectivelor populare naționale.

De la ora 14:00 până la 17:00 puteți veni la Școala Vinului unde veți avea ocazia să participați la ateliere dedicate degustărilor de vin și divin și veți fi inițiați în cultura vinului.

Seara de la 18:00 veți avea parte de un concert de zile mari susținut de DJ TERRA BLVCK, Pasha Parfeni, Zdob și Zdub cu Frații Advahov.

Totodată, pe tot parcursul zilei vor fi organizate tururi dedicate spre toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară.

Programul pentru 2 octombrie:

Duminică, 2 octombrie organizatorii vă așteaptă în PMAN la ora 11:00 să aflați cui îi va înmâna Camera de Comerț și Industrie premiul „Polobocul de Aur”.

La fel ca și pe parcursul primei zile vei putea participa la activități culturale la „Curtea Țărănească” și „Școala Vinului”.

Iar seara, începând cu ora 17:00 vei avea parte de un amplu program cultural, educativ, dar și de un program artistic divers susținut de DJ TERRA BLVCK, Ansamblul Ștefan Vodă, Surorile Osoianu și Vali Boghean Band.

Pe parcursul celor două zile toate vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele oenogastronomice și tezaurul cultural-artistic al regiunii.

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media