Vasili Hamutovski, fost portar a naționalei Belarusului, condamnat la închisoare pentru că a protestat împotriva regimului lui Lukașenko

4 octombrie 2022, 10:44 Sport 148
Vasili Hamutovski.  Sursa: digisport.ro
Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus, țara natală, la Minsk. Presa din Belarus scrie că fostul portar de la FCSB și Petrolul, care în prezent este antrenor de portari la Lviv, a fost arestat de autorități după ce în ultima perioadă a criticat regimul președintelui Aleksandr Lukașenko, și chiar a protestat împotriva acestuia, după alegerile din august 2020. Potrivit aceleiași surse, el ar fi primit 13 zile de arest.

Fostul portar al naționalei a revenit în urmă cu două luni în Belarus pentru a fi supus unei operații la genunchi, iar acum se afla în proces de recuperare. El ar fi trebuit să revină în octombrie la formația din Ucraina.

„A mers în Belarus să se opereze pentru că s-a accidentat la un antrenament. El a decis să se opereze acolo. Nu bănuia că vizita în Belarus s-ar putea termina prost pentru el. Era foarte liniștit. Urma să se alăture clubului în curând”, a spus Oleg Dulub, antrenorul de la FC Lviv.

În octombrie, el mai fusese judecat și a primit o amendă pentru că a participat la proteste.

Vasili Hamutovski, a fost dublu campion cu Steaua București (2005, 2006) și câștigător al Cupei cu Petrolul (2013) a mai apărat la echipe precum BATE Borisov, Torpedo Minsk, Metalist Harkov, Tom Tomsk, FC Augsburg, Amkar Perm sau Dinamo Minsk,

S-a retras în 2016, când a început cariera de antrenori de portari, fiind antrenor la Dinamo Minsk, Bate Borisov, Chernomorets Odessa, Dynamo Brest și FC Lviv. În aprilie a semnat cu CSA Steaua, iar acum a revenit la formația din Ucraina.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media