Georgia, deschisă să ofere sprijin pentru R. Moldova pe segmentul militar

28 septembrie 2022, 09:27 Societate 271
Militari din Armata Națională.  Sursa: army.md

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a discutat ieri cu ambasadorul Georgiei în R. Moldova despre cooperarea militară între cele două țări. Astfel, statul georgian s-a oferit să ofere Armatei Naționale sprijin pentru modernizarea instituțiilor.

Principalele subiecte de pe agenda discuțiilor s-au axat pe cooperarea bilaterală pe segment militar, reformele derulate în Armata Națională, participarea în misiuni internaționale de menținere a păcii, angajamentele asumate de Republica Moldova în contextul integrării europene, dar și pe situația de securitate regională.

Totodată, ministrul Nosatîi a mulțumit Guvernului georgian pentru posibilitatea instruirii militarilor Armatei Naționale în cadrul exercițiului „Noble partner” care s-a desfășurat, recent, la Tbilisi, precum și pentru schimbul de experiență, și interoperabilitatea realizate între cele două armate pe parcursul antrenamentelor.

Oficialii au discutat, în același context, despre posibilitatea extinderii parteneriatului moldo-georgian pe segment militar, ministrul Apărării declarând că experiența Georgiei în realizarea procesului de transformare a sectorului de apărare ar putea fi utilă Armatei Naționale.

La rândul său, ambasadorul Georgiei Levan Diasamidze a menționat că țara sa este deschisă să ofere asistenţă la modernizarea instituţiei de apărare din Republica Moldova.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media