51 de copii ucraineni au venit pe lume în spitalele din Chișinău, de la începutul războiului pornit de Rusia în Ucraina

6 decembrie 2022, 10:51 Sănătate 68
copil, nou-născut.  Sursa: wall-street.ro

De la declanșarea războiului din Ucraina, în instituțiile medico-sanitare municipale au fost înregistrate 11.294 de adresări pentru asistență medicală din partea refugiaților ucraineni. Dintre acestea - 9.252 solicitări de asistență medicală primară și alte 2.030 de solicitări de asistență medicală spitalicească.

„Sănătatea și securitatea copiilor refugiați este prioritatea de bază a autorităților municipale. În acest context, de la declanșarea războiului, 6.519 de copii au beneficiat de asistență medicală gratuită în instituțiile medico-sanitare municipale.

De asemenea, în spitalele municipiului Chișinău au venit pe lume 51 de copii, iar 493 de gravide au parte de asistența medicilor în monitorizarea sarcinii. Este un efort comun al medicilor care cu responsabilitate și dedicație au grijă nu doar de sănătatea noastră, ci și de cea a persoanelor fugite din calea războiului”, a menționat viceprimara municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

Încă de la începutul războiului, pentru a identifica necesitățile și problemele cu care se confruntă copiii și familiile refugiate din Ucraina, dar și pentru oferirea imediată a suportului, protecției și serviciilor specializate în municipiul Chișinău a fost lansată campania „Ajută-mă să te ajut!”.

Pe perioada campaniei, au fost informate peste 4.000 de persoane din comunitatea refugiaților privind serviciile specializate acordate de instituțiile municipale. De asemenea, au fost cartografiați (evaluați) 2.827 copii refugiați.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media