Termoelectrica anunță că a recepționat un nou lot de păcură

6 decembrie 2022, 14:12 Economie 302
Transport de păcură.  Sursa: termoelectrica.md

Termoelectrica S.A. a recepționat marți, 6 decembrie, un nou lot de păcură pentru sezonul rece 2022-2023. Păcura a fost transportată în țară prin intermediul transportului auto și feroviar.

Astăzi păcura este recepționată și stocată la Gospodăria de păcură în conformitate cu normele tehnice prevăzute de legislația națională.

„În acest context, S.A. Termoelectrica aduce mulțumiri Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră pentru implicarea non-stop a colaboratorilor în gestionarea transportării cisternelor de păcură, de asemenea, Calei Ferate din Moldova, autorităților și entităților implicate în proces din România și Moldova”, se arată în comunicatul companiei.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că în perioada următoare Republica Moldova va mai primi și alte stocuri de păcură.

„Facem tot posibilul pentru a ne asigura că cetățenii, familiile, bătrânii vor ieși cu bine din iarnă”, a spus el.

Autoritățile nu precizează însă care este cantitatea recepționată.

Amintim că Societatea pe Acțiuni Termoelectrica, responsabilă de furnizarea căldurii în Chișinău, a lansat la începutul lunii octombrie 2022 procedura de achiziție, prin negocieri directe, a păcurii focar M-100, sau echivalentul acesteia, în cantitate de până la 154 mii de tone pentru sezonul rece 2022-2023.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media