Pedeapsă cu moartea pentru trădarea de patrie în Belarus: „Nu vom tolera discreditarea oamenilor în uniformă”

7 decembrie 2022, 15:37 Externe 110
Aleksandr Lukașenko.  Sursa: Belta

Deputații din Belarus au adoptat în primă lectură proiectul de lege „Cu privire la modificarea codurilor răspunderii penale”. Proiectul de lege include și introducerea pedepsei cu moartea pentru trădarea patriei.

Persoanele politice și publice din Belarus vorbesc deja despre această decizie. Printre ei se numără și politicianul Oleg Gaidukevici. În contul său de Telegram, el a scris o postare, clasificând legea „absolut relevantă și necesară”.

„Astăzi am adoptat o lege care întărește răspunderea pentru înaltă trădare. Există pedeapsa cu moartea pentru înalta trădare. Consider că Legea este absolut relevantă, adecvată, în plus, această Lege este asemănătoare cu Legea adoptată în alte țări ale lumii, care, printre altele, ne-au învățat și continuă să ne învețe democrația. Adevărat, acolo nu există democrație de mult timp și toată lumea a uitat de drepturile omului. Avem același statul de drept. Înalta trădare este cea mai gravă crimă și nu vom mai participa la ceremonie cu trădătorii Patriei, mai ales în prezent”, a scris Gaidukevici.

„Tot astăzi, la ședința în Lege, am crescut responsabilitatea pentru discreditarea Forțelor Armate din Belarus și pentru răspândirea de informații false. Suficient! Nu vom tolera discreditarea și minciunile împotriva oamenilor în uniformă care acum ne protejează pe noi și pe patria noastră. Responsabilitatea va fi dură și ireversibilă. Inclusiv în legătură cu cei care acum stau în Polonia sau în Vilnius și lătră despre ceva acolo. Vă vom lua, vă vom trage la răspundere și veți fi tras la răspundere pentru ceea ce ați făcut”, a rezumat Oleg Gaidukevici.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media