Miniştrii energiei din Uniunea Europeană se reunesc la Bruxelles în încercarea de a conveni o plafonare a preţului gazului

19 decembrie 2022, 11:45 Externe 110
Steaguri Uniunea Europeană Bruxelles.  Sursa: Replica Media

Miniştrii energiei din Uniunea Europeană se reunesc luni, la Bruxelles, în încercarea de a conveni o plafonare a preţului gazului, în contextul creşterii facturilor la energie în blocul comunitar pe fondul războiului din Ucraina, transmite DPA și Agerpres.

Săptămâna trecută miniştrii nu au reuşit să ajungă la un consens pe acest subiect.

Printre ţările cele mai sceptice în legătură cu necesitatea unei intervenţii pe piaţa gazului se află Germania.

De asemenea, reprezentanţii ţărilor membre ale UE vor căuta să ajungă la o abordare generală cu privire la propunerea privind reducerea emisiilor de metan în sectorul energetic.

Propunerea de regulament ar impune sectoarelor petrolului, gazelor şi cărbunelui să măsoare, să raporteze şi să verifice emisiile de metan. Aceasta ar conduce la norme stricte pentru detectarea şi repararea scurgerilor de metan şi pentru limitarea evacuării în atmosferă şi ar acoperi emisiile directe de metan din sectorul petrolului, al gazelor fosile şi al cărbunelui, precum şi din biometan, odată ce acesta este injectat în reţeaua de gaze.

Propunerea face parte din a doua serie de propuneri din cadrul pachetului „Fit for 55', care vizează alinierea legislaţiei UE privind clima şi energia la obiectivele de reducere a emisiilor stabilite de Legea europeană a climei pentru 2030.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media