Un deputat din partidul lui Zelenskiy, demis după o călătorie în Thailanda. „A mers să se întâlnească cu diaspora”

27 ianuarie 2023, 10:15 Ucraina 102
Nicolai Tișenko.  Sursa: lenta.ru

Deputatul Mikola Tișenko a fost exclus din partidul pro-prezidențial ucrainean „Sluga Naroda”. Acest lucru a fost anunțat joi de șefa partidului Elena Șuliak.

Deputatul a plecat în Thailanda, după ce președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a semnat un decret care interzice oficialilor să călătorească în străinătate „în scopuri non-statale”.

Președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, pe pagina sa de Facebook a spus că nu l-a trimis pe Tișcenko în străinătate și nu a semnat ordine pentru călătoria sa de afaceri în Thailanda.

Pe 23 ianuarie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a semnat un decret care interzice oficialilor și oamenilor legii să călătorească în străinătate în vacanță „sau în orice alt scop non-statal”.

După aceea, a fost publicată o listă a funcționarilor publici și a oamenilor legii cărora li s-a interzis să călătorească în străinătate. Acesta a inclus miniștri, adjuncții acestora, membri ai parlamentului, conducerea organelor executive centrale, biroul președintelui, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Banca Națională și secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională.

Anterior, în Ucraina au existat deja mai multe scandaluri legate de călătoriile în străinătate ale oficialilor și deputaților. În special, procurorul general adjunct Alexei Simonenko a demisionat.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media