Un deputat din partidul lui Zelenskiy, demis după o călătorie în Thailanda. „A mers să se întâlnească cu diaspora”

27 ianuarie 2023, 10:15 Ucraina 150
Nicolai Tișenko.  Sursa: lenta.ru

Deputatul Mikola Tișenko a fost exclus din partidul pro-prezidențial ucrainean „Sluga Naroda”. Acest lucru a fost anunțat joi de șefa partidului Elena Șuliak.

Deputatul a plecat în Thailanda, după ce președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a semnat un decret care interzice oficialilor să călătorească în străinătate „în scopuri non-statale”.

Președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, pe pagina sa de Facebook a spus că nu l-a trimis pe Tișcenko în străinătate și nu a semnat ordine pentru călătoria sa de afaceri în Thailanda.

Pe 23 ianuarie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a semnat un decret care interzice oficialilor și oamenilor legii să călătorească în străinătate în vacanță „sau în orice alt scop non-statal”.

După aceea, a fost publicată o listă a funcționarilor publici și a oamenilor legii cărora li s-a interzis să călătorească în străinătate. Acesta a inclus miniștri, adjuncții acestora, membri ai parlamentului, conducerea organelor executive centrale, biroul președintelui, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Banca Națională și secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională.

Anterior, în Ucraina au existat deja mai multe scandaluri legate de călătoriile în străinătate ale oficialilor și deputaților. În special, procurorul general adjunct Alexei Simonenko a demisionat.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media