IGP a primit 70 de generatoare electrice din partea Ambasadei Germaniei. Spînu: „Sporim capacitatea de intervenție a poliției în situații de criză”

9 decembrie 2022, 21:16 Politică 167
Generatoare din Germania.  Sursa: Andrei Spînu/Facebook

Inspectoratului General de Poliție a primit, astăzi, 70 de generatoare electrice din partea Ambasadei Germaniei. Despre aceasta a anunțat vicepremierul Andrei Spînu pe rețelele de socializare, care a menționat că în acest mod va fi sporită capacitatea e intervenție a poliției în situații de criză.

„În contextul în care la hotar cu țara noastră avem un război, facem tot posibilul ca forțele de ordine să fie mai operative și să lucreze la capacitate maximă chiar și în situațiile de deconectare de la curentul electric.

Mulțumesc Ambasadei Germaniei pentru contribuția la asigurarea unei legături mai strânse a cetățenilor cu serviciul de urgență”, se arată într-un mesaj al ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Generatoarele vor fi repartizate în toate subdiviziunile teritoriale și în sectoarele de poliție de importanță strategică majoră. Acestea vor fi utilizate pentru a asigura funcționalitatea sectoarelor de poliție, în caz de deconectare totală de la energia electrică. Valoarea donației este de peste 67 mii euro.

În aprilie curent, alte 50 de generatoare au fost livrate Republicii Moldova.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media