ULTIMA ORĂ! Deputata „ȘOR” Marina Tauber, lipsită iarăși de imunitate parlamentară: „Sunteți în agonie și se vede asta. La revedere, PAS”

21 iulie 2022, 15:51 Politică 191
Marina Tauber.  Sursa: Replica Media

La solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputata fracțiunii parlamentare a Partidului politic ȘOR – Marina Tauber, a fost lipsită, din nou, de imunitate parlamentară în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală. Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic ȘOR din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

„Eu vreau să spun că fracțiunea noastră, în frunte cu președintele Ilan Șor, am luat decizia de a vota pentru ridicarea imunității mele. Vă îndemn, dragi colegi, inclusiv din PAS, să susțineți acest demers al domnului procuror. Nu mă tem de nimic, nici de reținere, nici de percheziții. Domnule Robu, eu de săptămâna trecută cunoșteam ceea ce se va întâmpla astăzi în plen, înseamnă că la dumneavoastră în procuratură sunt ceva probleme.

(...) Urmează să vedem și altă parte a monedei și credeți că o să primiți un răspuns destoinic din partea noastră. Sunteți în agonie și se vede asta. La revedere, PAS”, a declarat Marina Tauber, înainte de a-i fi ridicată imunitatea.

De menționat că, în dimineața zilei de joi, 21 iulie, procurorii anticorupție împreună cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic ȘOR.

În context, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat, joi, 21 iulie, două cereri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei din fracțiunea parlamentară a Partidului politic ȘOR– Marina Tauber.

În reacție, conducerea partidului a acuzat guvernarea PAS că ar încerca să reducă la tăcere reprezentanți formațiunii și a pornit, în acest sens, „un nou episod de răfuială politică”. Mai mult, aceștia spun că însăși președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat indicații să fie organizate percheziții la sediul partidului și să fie pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii PP ȘOR.

De menționat că Marina Tauber rămâne a treia oară fără imunitate parlamentară. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat la ședința Parlamentului din 19 mai patru cereri prin care a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputatei fracțiunii Partidului ȘOR, Marina Tauber, și colegului acesteia de partid, deputatul fugar Ilan Șor.

Cei doi acum sunt cercetați în baza a două articole din Codul Penal: art. 243, p.3, litera a și b - spălarea banilor săvârşit de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală în proporţii deosebit de mari, și art. 190, p. 5 - escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari.

De asemenea, Marina Tauber a rămas în legislatura precedentă fără imunitate parlamentară, alături de colega acesteia Reghina Apostolova. Cele două au fost reținute și anchetate în dosarul fraudei bancare, însă, în octombrie 2020, deputatele au fost scoase de sub urmărire penală.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media