Un vânător și-a împușcat accidental colegul în picior, la Călărași

6 decembrie 2021, 10:23 Societate 162
Armă de vânătoare.  Sursa: File photo / Thinkstock

Încă un incident la vânătoare a avut loc duminică, 5 decembrie 2021, la Călărași, soldat cu rănirea unui bărbat. Potrivit poliției, în timpul unei partide de vânătoare în satul Timiliuți, raionul Călărași, un vânător a ochit un fazan, dar a tras din greșeală în piciorul colegului său, care din nefericire se afla în apropiere de țintă.

Solicitată de Replica Media, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol, ne-a spus că la partida de vânătoare de duminică au mers trei vânători și un gonaș.

La un moment dat, unul dintre vânători, un bărbat de 55 de ani, ar fi țintit prin tufișuri un fazan și, din greșeală a nimerit într-un coleg, pe care l-a rănit la picior.

Acesta a apelat de urgență la 112, după care l-a fața locului au sosit un echipaj medical și ofițerii de poliție de la Inspectoratul din Călărași.

Victima a fost transportată de urgență la spital, cu multiple plăgi la un picior.

Vânătorul care a efectuat împușcătura le-a spus oamenilor legii că era sigur că în zona tragerii nu se afla nicio persoană și, după ce a tras, a auzit un răcnet de bărbat. A ocolit imediat tufișurile și a realizat că din neatenție și-a rănit la picior colegul.

Cristina Vicol a precizat că vânătoarea se efectua conform regulamentului, cu deținerea registrului de evidență a instructajului, fișa de colectare Tip C, permise de armă, permise și carnete de vânători valabile.

În timpul cercetărilor la fața locului au fost ridicate armele vânătorilor, 19 cartușe și un tub de cartuș (folosit), care au fost depozitate în camera de armament al IP Călărași până la examinarea tuturor circumstanțelor și până la luarea unei decizii pe caz.

Menționăm că acesta este al doilea incident care s-a petrecut ieri în timpul unei partide de vânătoare.

Tot duminică, un bărbat de 30 ani a murit, după ce a fost împușcat accidental la Baccealia, raionul Căușeni. Pe la orele amiezii, un vânător de 47 ani a țintit în direcția unei păsări, însă a rănit mortal un tânăr se 30 ani, cu care mersese la vânătoare.

Din nefericire, in urma traumelor primite, tânărul a decedat la spitalul raional Căușeni.

Sezonul de vânătoare a început din 28 noiembrie 2021 și s eva încheia la 15 ianuarie 2022. Se permite vânatul următoarelor specii: (porumbelul gulerat), rațe, lișițe, găinușe de baltă, gâște, fazan, iepuri, vulpi și șacali.

Poliția avertizează că în timpul vânătorii la păsările acvapalustre, vânătorul trebuie să cunoască şi să respecte cu stricteţe toate regulile de securitate referitoare la folosirea armelor.

Astfel, în timpul vânatului se permite ca pe un sector de un hectar să vâneze cel mult patru vânători și se permite tragerea numai în păsările care zboară, cu excepţia uciderii păsărilor rănite, care au căzut pe apă, dacă în direcţia împuşcăturii nu se află alte persoane.

Totodată, se interzice, pentru a evita accidentele, să se împuşte asupra păsării la o distanţă mai mare de 35-40 de metri, dacă ea zboară la o înălţime mai mică de 5 metri sau tragerea în pasăre dacă ea se află la o distanţă mai mare de 50 de metri de la vânător.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media