VIDEO/ Reacția lui Vladimir Zelenski, după tentativa de asasinat împotriva principalului său consilier: „Răspunsul va fi puternic”

22 septembrie 2021, 13:58 Ucraina 572
Vladimir Zelenski.  Sursa: Replica Media

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a venit cu o reacție, după ce asupra vieții primului său consilier, Serghei Șefir, a avut loc un atentat, însă din fericire nu a fost rănit. Șeful statului ucrainean a declarat că nu cunoaște cine ar sta în spatele acestei acțiuni, menționând că „consecințele vor fi puternice”.

„Astăzi a fost împușcat automobilul principalului asistent al meu, tovarăș, care este și un bun prieten. (...) Cine stă în spatele la toată această situație, spun sincer că nu știu - deocamdată. Se crede că a fost o tentativă de asasinat. Ce fel de forțe sunt acestea, interne sau externe... Dar nu le consider forțe, pentru că a-mi transmite salutări cu împușcături din pădure în mașina prietenului meu - este o slăbiciune. Răspunsul va fi puternic”, a declarat Zelenski într-un filmuleț postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Liderul de la Kiev a mai adăugat că se întoarce imediat în țară după ce va ține un discurs la Adunarea Generală a ONU.


Amintim că, mașina primului consilier al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, Serghei Șefir, a fost ținta unui atac cu focuri de armă. Totul a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 22 septembrie, în apropierea satului Lesniki, regiunea Kiev.

Potrivit presei ucrainene, mai mult de 10 gloanțe au lovit mașina în care era consilierul șefului statului vecin. Din primele informații, șoferul a fost rănit, iar poliția ucraineană a deschis deja un dosar pentru „tentativă de omor a două sau mai multe persoane”.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media