Moment istoric: Sheriff Tiraspol va juca astăzi primul meci în grupele Ligii Campionilor

15 septembrie 2021, 11:49 Sport 197
Sheriff Tiraspol.  Sursa: FC Sheriff/Facebook

Sheriff scrie astăzi o filă importantă din istoria fotbalului moldovenesc, devenind prima echipă din Republica Moldova care va juca în grupele Ligii Campionilor. Tiraspolenii vor întâlni, de la ora 19:45, formația Shakhtar Donețk, Ucraina, în cadrul grupei D. Partida va avea loc la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol, Arena Mare, anunță FMF.

Partida va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Prime (cu comentariu în limba română) și Canal 3 (în limba rusă), doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Datorită succesului clubului din Tiraspol în acest sezon, Republica Moldova a devenit a 34-a țară (dintre cele 55 afiliate la UEFA), care va fi reprezentată în grupele Ligii Campionilor. Anterior, Sheriff a promovat de 4 ori în grupele Ligii Europei (2009/10, 2010/11, 2013/14, 2017/18). Campioana Moldovei este al 146-lea club, care va juca în grupele UEFA Champions League.

Meciul Sheriff – Shakhtar va fi arbitrat de către germanul Deniz Aitekin (43 de ani), arbitru FIFA din 2011. El va fi ajutat de asistenții Christian Dietz, Stefan Lupp, al 4-lea oficial Martin Petersen, arbitrul asistent video Christian Dingert și asistentul arbitrului video Markus Sinn. Observator de arbitri UEFA a fost delegat Emil Bozhinovski din Macedonia de Nord, iar delegat UEFA – Anna Kapasoglou din Grecia.


În celălalt meci al grupei D, Inter Milano (Italia) o găzduiește pe Real Madrid (Spania). Începutul la ora 22:00.

În primele patru runde preliminare ale Ligii Campionilor, Sheriff a trecut de Teuta, Albania, cu scorul general de 5-0, de Alashkert, Armenia, scor general 4-1, de Steaua Roșie Belgrad, Serbia (2-1) și de Dinamo Zagreb, Croația (3-0).

Sheriff este neînvinsă de 8 meciuri în Liga Campionilor (6 victorii și 2 remize, golaveraj 14-2).

Echipa antrenată de tehnicianul ucrainean Iurii Vernidub va susține astăzi al 128-lea meci din cupele europene. Bilanț: 38 victorii, 38 egalități, 51 înfrângeri. Golaveraj 115-127.

De partea cealaltă, vicecampioana Ucrainei a început campania europeană din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, 2-1 și 2-1 cu Genk Belgia. Iar în play-off, formația antrenată de italianul Roberto De Zerbi a trecut de AS Monaco, 1-0 și 2-2 după prelungiri. Clubul din Donețk va juca pentru a 5-a oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, și pentru a 16-a oară în istorie.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Liga Campionilor. În turul 2 preliminar al ediției 2003/04, Shakhtar s-a impus cu 0-0 și 2-0.

Tot astăzi va avea loc meciul dintre echipele de juniori ale celor două cluburi în cadrul Ligii Campionilor pentru tineret (UEFA Youth League). Partida va avea loc la CS Sheriff, Arena Mică. Începutul la ora 12:00. Echipa de juniori a Sheriff-ului este antrenată de fostul internațional Andrei Corneencov. La această competiție joacă fotbaliștii, care sunt născuți după 1 ianuarie 2003. Totodată, UEFA permite includerea în lotul echipei a 3 jucători născuți după 1 ianuarie 2002.

Sheriff Tiraspol a devenit, la 25 august, prima reprezentantă a Republicii Moldova care se califică în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Dinamo Zagreb, 0-0, în deplasare, în manşa a doua a play-off-ului.

În urma tragerii la sorți, care a avut loc pe 26 august la Istanbul, campioana Moldovei Sheriff Tiraspol a fost repartizată în grupa D alături de Inter (Italia), Real Madrid (Spania) și Shakhtar (Ucraina).

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media