CEC anunță că procesul de votare în municipiul Bălți se desfășoară în regim normal

19 decembrie 2021, 15:19 Politică 167
Alegeri în Moldova.  Sursa: Replica Media

Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în municipiul Bălți, unde are loc turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar, se desfășoară în regim normal.

Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul General al Poliției, până la această oră nu au fost înregistrate anumite încălcări/incidente. De către angajaţii Poliţiei este organizată activitatea de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 m de la secția de votare.

Până la ora 15:00, dreptul la vot și-au exercitat 6 340 de persoane (6,21%).

Bălțenii sunt așteptați, astăzi, 19 decembrie, la urne pentru turul II al alegerilor locale unde urmează a fi ales viitorul primar. Buletinele de vot conțin numele a doi concurenți electorali: Nicolai Grigorișin, candidat independent și Nicolae Chirilciuc, candidat desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”.

În primul tur al alegerilor, care a avut loc pe 21 noiembrie 2021, candidata Partidului Șor, Marina Tauber, și candidatul independent, Nicolai Grigorișin, au accedat în turul doi pentru a lupta la funcția de primar al municipiului Bălți.

Însă, în urma unei solicitări ai Comisiei Electorale Centrale, Marina Tauber a fost exclusă din cursă printr-o hotărâre a instanței, fiind suspectată de de corupere a alegătorilor și acțiuni de agitație electorală în ziua alegerilor. În acest sens a fost sesizată și Procuratura Anticorupție.

În urma excluderii din cursă a candidatei Șor, în buletinul de vot se regăsesc primele două persoane în ordinea numărului total de voturi în primul tur. În aceste condiții, turul doi se desfășoară între candidatul independent Nicolae Grigorișin și Nicolae Chirilciuc susținut de Partidul „Patrioţii Moldovei”. Asta după ce Boris Marcoci de la PAS s-a retras din turul II al alegerilor primarului de la Bălți, iar candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Nesterovschi a boicotat scrutinul.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media