Fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, susține că va da în judecată decizia privind demiterea sa din funcție

9 iulie 2021, 19:08 Politică 36
Victor Chironda.  Sursa: captură/IPN

Fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, susține că va da în judecată decizia privind demiterea sa din funcție. Acesta susține că va demonstra faptul că și-a îndeplinit „atribuțiile de serviciu corect și așa cum prevede legea”. Referitor la decizia de a-l demite din funcție, Chironda menționează că este „o simplă răfuială politică. Declarațiile au fost făcute astăzi, 9 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, în care Chironda și-a prezentat raportul de activitate pentru perioada în care a deținut funcția de viceprimar.

„Demiterea mea a fost o simplă răfuială politică. Nu sunt adevărate și nici justificate acele acuzații care mi-au fost aduse de către primarul Ion Ceban sau de către consilierii municipali care au susținut și au votat pentru demisia mea. Toate motivele care au fost expuse acolo, atât cele care țin de faptul că nu mi-aș fi îndeplinit atribuțiile, cât și cele că aș fi lipsit de la serviciu sunt motive inventate pe care le voi contesta.

(...) Nu contest dreptul primarului și a Consiliului de a mă demite din funcția de viceprimar. Așa prevede legea, însă, voi contesta anume motivele care au fost expuse în proiectul de decizie al Consiliului Municipal și voi merge până în pânzele albe, inclusiv în instanța de judecată pentru a demonstra faptul că mi-am îndeplinit atribuțiile corect, așa cum prevede legea și responsabilitatea pe care mi-am asumat-o când am acceptat această funcție”, a declarat Chironda.


Victor Chironda a fost demis la 2 iulie, în cadrul ședinței Consiliul Municipal Chișinău din funcția de viceprimar al Chișinăului. Pentru demiterea sa au votat 28 de consilieri municipali.

Astfel, pentru demiterea viceprimarului responsabil de urbanism și mobilitate urbană au votat consilierii PSRM, PP „Șor”, PL, PD și PCRM.

Într-un discurs ținut în fața consilierilor, primarul Ion Ceban a pus pe umerii lui Victor Chironda toate eșecurile de la Primărie timp de aproape doi ani de zile.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media