Linella intenționează să cumpere rețeaua de supermarkete Fidesco

22 iunie 2021, 15:34 Afaceri 672
Linella, Fidesco.  Sursa: Colaj

Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziționarea cotei de 100% din capitalul social al CIC „Fidesco” SRL de către „Moldretail Group” SRL (titularul mărcii - „Linella”), scrie Bizlaw.md.

Cele două companii implicate în operațiunea de concentrare economică desfășoară activitate de comercializare cu amănuntul al produselor preponderent alimentare de consum curent.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenţei nr. 183 din 11.07.2012 şi Regulamentul privind concentrările economice, aprobat prin Hotărîrea Plenului Consiliului Concurenţei nr. 17 din 30.08.2013.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Noutatea vine la șapte luni de la moartea proprietarului rețelei de magazine Fidesco, Mihai Aizin. Acesta a murit, răpus de COVID-19, la începutul lunii noiembrie, anul trecut.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media