UPDATE/ Președintele raionului Cahul Marcel Cenușa, învinuit în dosarele licitațiilor trucate, a fost demis. A fost numită o nouă conducere a regiunii

16 mai 2022, 11:31 Societate 103
Marcel Cenușa.  Sursa: Captură de ecran

UPDATE 11:55. La scurt timp după ce a fost aprobată demisia lui Marcel Cenușa, consilierii raionului Cahul au numit, cu majoritatea voturilor, un nou președinte al regiunii - Nicolae Dunas, consilier pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), transmite ziuadeazi.md.

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, învinuit în dosarele licitațiilor trucate, a fost demis. Decizia a fost aprobată de Consiliul raional Cahul cu 24 de voturi ale fracțiunii PAS, consilierilor independenți și consilierilor neafiliați, scrie presa locală.

Totodată, a fost demisă și vicepreședinta raionului Cahul, Valentina Șevcenco.

Fracțiunea PSRM din Consiliul raional Cahul a părăsit sala în semn de protest.

Valentina Șevcenco, în declarația finală s-a adresat Procurorului raionului Cahul pentru a investiga schemele de corupție care, potrivit ei, sunt derulate în Consiliul raional Cahul.

Amintim că Marcel Cenușa are statut de învinuit în dosarele licitatiilor trucate și a fost reținut la 4 aprilie, împreună cu alte opt persoane din Cahul de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu.

Printre reținuți se mai numără primarul comunei Moscovei, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și patru reprezentanți ai unor agenți economici.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

La 7 aprilie, Judecătoria Cahul a decis să-l plaseze în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe președintele raionului Cahul, învinuit în dosarele licitațiilor trucate. Mai târziu, la 3 mai, Cenușa a fost transferat din arest la domiciliu sub control judiciar.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media