Un pasager pe ruta Chişinău – Viena, cu dublă cetățenie, a încercat să scoată ilegal din țară 40.000 euro

13 mai 2022, 15:26 Societate 187
Tentativă de scoatere ilegală din țară a peste 40 mii de euro.  Sursa: www.border.gov.md

Un pasager pe ruta Chişinău – Viena, în amiaza zilei de astăzi, 13 mai, la Aeroportul Internațional Chişinău, pe direcția plecări pasageri, sectorul VIP, a încercat să scoată ilegal din țară 40.000 de euro.

Potrivit Poliției de Frontieră, pasagerul cu dublă cetățenie (MD/RO), a declarat, în prealabil, organului vamal despre scoaterea din țară a mijloacelor financiare în sumă de 8.500 euro.

„Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, efectuat de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali a fost stabilită prezența banilor, în cele din urmă a fost supus verificării fizice și bagajul pasagerului”, se arată în comunicatul IGPF.

În rezultat, pe lângă cele 8.500 euro a fost depistată și suma de 40.000 euro, care urma a fi scoasă ilegal din țară, din motivul nedeclarării acesteia.

Ca urmare, mijloacele financiare au fost ridicate de către Serviciul Vamal, cazul fiind investigat în continuare.

IGPF reiterează apelul către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova, conform legislației în vigoare.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media