Comuniștii au primit o scrisoare din partea soldaților de la Bălți: „Umblăm murdari și cu bocani rupți. Locotenenții ne bat”. Ministerul Apărării: „Invităm deputații să viziteze unitatea respectivă pentru a se documenta din prima sursă cu situația reală”

1 iulie 2022, 14:34 Societate 545
Brigada nr. 1 de Infanterie Motorizată din municipiul Bălți.  Sursa: balti.md

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a dat citire astăzi, 1 iulie, în cadrul unui briefing de presă la o scrisoare semnată de colectivul din Brigada nr. 1 de Infanterie Motorizată din municipiul Bălți. În scrisoare, soldații se plâng de condiții, dar și de modul cum sunt tratați. În reacție, Ministerul Apărării susține că s-a autosesizat la subiectul respectiv.

Fragmente din scrisoarea Colectivului Brigadei nr. 1 Infanterie maturizată din municipiul Bălți:

„La Bălți este rău de tot și luați vă rog măsuri. Se eliberează foarte mulți militari din motivul că comandantul de brigadă Ion Ojog este un comandant slab care nu apără subalternii. A început să elibereze din armată ofițeri foarte capabili.

(...) În fiecare zi au loc încălcări de disciplină. (...) Soldații umblă murdari și bocani rupți, iar când pleacă în oraș, de la soldați miroase foarte urât. În gardă nu se schimbă cearșafurile. Locotenentul Ion Iurca, când este în gardă, ne bate. Ne mai bate și locotenentul Ion Sîrbu.

(...) Este vara și cald afară, iar comandanții ne țin special la soare. Nu este apă de băut și ne este sete, nu avem formă militară de schimb”,
este menționat în scrisoare.


În legătură cu declarațiile din cadrul briefingului de presă, Ministerul Apărării anunță că s-a autosesizat la subiectul respectiv.

Totodată, conducerea instituției a invitat toți deputații să se folosească de prerogativele și mecanismele legale și să viziteze unitatea respectivă pentru a se documenta din prima sursă cu situația reală la capitolul condiții de trai și activitate ale militarilor, în vederea elucidării faptelor invocate în scrisoarea anonimă.


Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media