ULTIMA ORĂ! Dosarul „kuliok”: Percheziții la bloggerul Ion Harghel, ex-responsabil de domeniul IT al PDM, persoană de încredere a lui Vlad Plahotniuc

10 iunie 2022, 09:48 Justiție 1684
Ion Harghel.  Sursa: știri.md

În primele ore ale dimineții, procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Ion Harghel, blogger și activist foarte activ pe timpul guvernării democrate în frunte cu Vlad Plahotniuc. Despre aceasta scrie portalul deschide.md, însă informația a fost confirmată și pentru Replica Media de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Potrivit procurorului-șef interimar, perchezițiile au loc în cadrul cauzei penale denumită generic „kuliok”, dosar în care este investigat și ex-președintele Igor Dodon, pentru patru capete de acuzare - corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

„Confirm faptul efectuării perchezițiilor în cadrul cauzei penale denumită generic „kuliok” la ex-persoana responsabilă de domeniul IT al Partidului Democrat, persoana de încredere a lui Vlad Plahotniuc. Pe parcurs procurorii PA vor veni cu detalii”, ne-a comunicat Dumitru Robu.

Ion Harghel a fost un membru activ al formațiunii și care a fost și vicepreședinte al Tineretului Democrat. Totuși, după debarcarea regimului Plahotniuc, iar cârma PDM a fost preluată de Pavel Filip, Harghel, în 2020, a anunțat că nu se mai regăsește în partid și a părăsit formațiunea.

Ion Harghel a devenit cunoscut pentru emisiunile sale realizate în care critica dur opoziția și instituțiile de presă independente.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media