Benzina, tot mai scumpă. Tarifele de referință stabilite de ANRE pentru mâine

19 mai 2022, 13:00 Societate 279
Stație PECO .  Sursa: Replica Media

Benzina continuă să se scumpească, în timp ce prețul la motorină este în descreștere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a stabilit pentru joi, 20 mai, un tarif cu 13 bani mai mare decât astăzi la benzină, și un preț cu 17 bani mai mic la motorină.

Astfel, începând de la miezul nopții tarifele de referință la carburanți vor fi următoarele:

Amintim că astăzi, 19 mai, prețul pentru un litru de benzină a trecut pragul de 30 de lei.

Reprezentanții ANRE spun că în ultima perioadă se atestă o creștere considerabilă a cotațiilor internaționale la benzină și o repoziționare a prețului acesteia în raport cu cel al motorinei, care urmează o ușoară descreștere.

Cotațiile la produsele petroliere sunt în continuare influențate de cererea mare din partea pieței ucrainene și de perspectivele refuzului statelor Uniunii Europene a importurilor de țiței și produse derivate din Federația Rusă.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media