Nenorocire la Criuleni: Un bărbat de 37 de ani și un adolescent de 17 ani s-au înecat în Nistru

10 iulie 2022, 11:49 Societate 143
Înec la Criuleni.  Sursa: IGSU

Un bărbat de 37 de ani și un adolescent de 17 ani s-au înecat în apele râului Nistru. Tragedia s-a produs în seara de sâmbătă, 9 iulie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), bărbatul a fost scos din apă fără suflare de localnici, însă corpul adolescentului a fost recuperat din apă de scafandri abia în dimineața de duminică.

Conform IGSU, cazul a fost înregistrat pe data de 9 iulie în raionul Criuleni, satul Onițcani. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 20:17.

Potrivit primelor informații înregistrate, un minor și un matur au intrat în râul Nistru și nu au mai ieșit din apă.

La fața locului pentru efectuarea lucrărilor de căutare subacvatică au intervenit salvatorii IGSU. Corpul neînsuflețit al bărbatului înecat de 37 de ani a fost depistat și scos din apele râului de către localnici la ora 21:34.

Lucrările de căutare subacvatică efectuate de angajații IGSU au fost reluate în dimineața zilei de 10 iulie, corpul neînsuflețit al tânărului de 17 ani a fost recuperat de scafandrii Inspectoratului iar către ora 09:40.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice.

Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar în locuri care sunt dotate cu stații de salvare și să evite intrarea în râuri și iazuri pe timp de noapte și caniculă. Mai mult, persoanele sunt îndemnate să evite consumul de băuturi alcoolice dacă aleg să meargă la scăldat.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2022 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 34 persoane inclusiv cinci minori.

Intervenția scafandrierilor IGSU în raionul Criuleni:


Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media