Polițiști au aplicat amenzi în valoare totală de aproape 600 de mii de lei de 9 mai, în baza legii care interzice purtarea panglicii „Sf. Gheorghe”

2 iunie 2022, 15:01 Societate 144
Deputați BCS care au purtat panglica Sf. Gheorghe de 9 Mai.  Sursa: Replica Media

Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare totală de aproape 600 de mii de lei în ziua de 9 mai, în baza noii lei care prevede interzicerea simbolurilor războiului în Ucraina, inclusiv panglica „Sfântul Gheorghe”. Până acum, o parte dintre contravenienții documentați au achitat amenzi în sumă totală de 112 mii de lei, a declarat pentru Replica Media șefa serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Diana Fetco.

Ofițera de presă a Poliției a precizat oamenii legii au documentat 346 de persoane în temeiul art. 365 /5 din Codul Contravențional, inclusiv 17 deputați din Parlamentul Republicii Moldova și 16 deputați din Adunarea Populară a Găgăuziei.

Amintim că printre persoanele amendate se regăsește și fostul șef de stat, actualul lider de onoare al PSRM, Igor Dodon. Acesta trebuie să plătească o amendă de 9 000 de lei. Igor Dodon a anunțat, însă, că va contesta actul emis de Poliție „în toate instanțele de judecată”.

Ziua de 9 mai a fost marcată prin evenimente organizate în 50 de localități din Republica Moldova, la care au participat circa 37 de mii de persoane, a raportat șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

În centrul capitalei s-a desfășurat marşul „Regimentului Nemuritor”, organizat de Comitetul Național Coordonator „Victoria”, sub umbrela Partidului Socialiștilor, iar în fruntea coloanei a defilat președintele de onoare al PSRM Igor Dodon la braț cu soția sa Galina, alături de colegii săi de partid, între care deputații Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea, Bogdat Țîrdea, Vladimir Odnostalco și Grigore Novac.

Lângă aceștia au fost și membrii fostului Guvern socialist - fosta viceprim-ministră pentru Reintegrare, actuala membră a Comitetului Executiv al PSRM - Olga Cebotari, ex-ministrul de Interne Pavel Voicu, dar și fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. De asemenea, au fost prezenți colegii de bloc al socialiștilor - comuniștii Oleg Reidman, Constantin Starîș, Diana Caraman.

Majoritatea dintre aceștia au sfidat legea și și-au agățat în piept panglica „Sfântul Gheorghe”, unul dintre simbolurile agresiunii ruse în Ucraina.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media