De astăzi, metanul se scumpește cu 3,60 lei. Noile tarife anunțate de Transautogaz

1 iunie 2022, 20:20 Economie 166
Stație Autogaz.  Sursa: Transautogaz via Facebook

Compania Transautogaz care este deținută în proporție de 100% de monopolistul Gazprom, a anunțat o nouă scumpire a prețului la gaz natural comprimat pe care îl vinde la stațiile proprii. Astfel, începând de astăzi, 1 iunie, tariful pentru un litru de gaz natural comprimat este de 21,20 lei, iar tariful la gaz natural lichefiat este de 16,30 lei.

„În condițiile continue de majorare a prețurilor pentru gaze naturale comprimate compania Transautogaz anunță o modificare a prețului pentru metan din 1 iunie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare”, informează compania într-o scurtă notă informativă.


Este a doua oară în acest an când compania majorează prețul la metan. Ultima rundă de majorare a fost cu patru lei - de la 13,10 lei la 17,60 lei - la 22 ianuarie 2022.

Motivul majorării este simplu - gazul metan cu care se alimentează automobilele este, de fapt, acelaşi gaz livrat şi în casele cetăţenilor. Amintim că ANRE a aprobat pe 31 mai noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”. Astfel, tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali va fi de 18 lei și 62 de bani pentru un m3.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media