Procurora Iulia Popov, soția fostului procuror adjunct al PG, Ruslan Popov, a fost suspendată din funcție

28 iunie 2022, 10:02 Justiție 333
Iulia Popov.  Sursa: procuror.magistrat.md

Procurora Iulia Popov, soția fostului procuror adjunct al Procuraturii Generale, Ruslan Popov, a fost suspendată din funcție. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat în ședința de marți, 28 iunie, demersul procurorului general interimar Dumitru Robu.

După examinarea subiectului cu ușile închise, CSP a dat acordul de suspendare din funcție a procurorei Iulia Popov și a dispus remiterea copiei de pe prezenta hotărâre procurorului care a exercitat urmărirea penală pentru anexarea la materialele cauzei, dar și Iuliei Popov pentru informare.

Potrivit unor surse din cadrul PG, Iulia Popov are statut de complice în dosarul de îmbogățire ilicită în care figurează soțul său.

Iulia Popov a fost numită în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii Municipiului Chișinău prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo din 1 septembrie 2020.

Ruslan Popov a fost demis din funcție în luna februarie 2022.

Prima ședință de judecată în care este vizat fostul adjunct al procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, Ruslan Popov - învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale, va avea loc la data de 15 iulie 2022, începând cu ora 15:30.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media