ULTIMA ORĂ/ Dosarul „Kuliok”: PA a pus sechestru pe casa de la Buiucani a lui Igor Dodon, patru automobile și mai multe imobile din Sadova și Molovata

23 iunie 2022, 16:58 Justiție 576
Casa familiei Dodon.  Sursa: Replica Media

Procurorii Anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri imobile deținute personal de către fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și a celor deținute prin intermediul unor persoane interpuse. Printre bunuri se numără casa din sectorul Buiucani al capitalei în care locuiește împreună cu familia sa și mai multe terenuri și construcții din Sadova și Molovata. Ex-președintele s-a prezentat astăzi la sediul PA, unde i-a fost înmânată copia hotărârii cu privire la punerea sub sechestru a bunurilor, care constituie obiectul anchetei efectuate.

Reprezentanții PA precizează că judecătorul de instrucție a admis demersul procurorilor anticorupție și a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor imobile deținute personal de către ex-președintele Republicii Moldova, precum și a celor deținute prin intermediul unor persoane interpuse.

Prin urmare, la această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a bunurilor, au fost puse sub sechestru următoarele bunuri imobile:

- terenul și casa individuală, amplasată în municipiul Chișinău, în care locuiește fostul președinte cu familia sa;

- terenuri și construcții, situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită;

- 4 terenuri și 6 construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui complice al acestuia, deținut la moment în arest preventiv;

- 4 automobile, deținute prin intermediul unei persoane terțe interpuse.

Amintim că ex-președintelui Republicii Moldova i se incriminează săvârșirea a patru capete de acuzare, după cum urmează: coruperea pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal), organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), trădare de patrie (art.337 alin.(1) din Codul penal) și îmbogățire ilicită (art.330/2 din Codul penal).

Igor Dodon a transmis un mesaj astăzi pe rețelele de socializare în care a acuzat procurorii de jocuri propagandistice, scopul cărora, în opinia sa, este de a „continua telenovela dosarului Dodon” pentru ca lumea să aibă ce discuta.

Fostul șef de stat insistă că dosarul în care este vizat este un dosar politic fals, cusut cu ață galbenă și care nu ar avea succes juridic și a promis că „faptele de abuz n.red. ale procurorilor) nu vor rămânea nepedepsite”.

Amintim că la 21 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit arestul la domiciliu cu 30 de zile al lui Igor Dodon, în timp ce cumnatul acestuia, Petru Merineanu, a primit încă 20 de zile de arest preventiv.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media