SONDAJ WatchDog și IPIS/ Patru partide ar reprezenta noul Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

10 mai 2022, 14:59 Politică 156
Parlament, sala de plan, deputat.  Sursa: Replica Media

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 39,7% din cetățenii cu drept de vot ar vota pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), arată datele celui mai recent sondaj realizat de CBS Research la comanda Comunității WatchDog și IPIS.

Potrivit rezultatelor, 30,7% din cei deciși ar vota pentru Partidul Socialiștilor (PSRM), iar alte 10,7% - pentru partidul Șor. Partidul Comuniștilor (PCRM), s-ar alege cu votul a 7,1% dintre alegători.

Alte partide care ar lua peste 2% dintre voturi la eventualele alegeri ar fi Mișcarea Alternaitiva Națională anunțată de primarul capitalei Ion Ceban, Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul Nostru.

Dintre respondenții indeciși, 10,7% au spus că nu au de gând să meargă la vot, în timp ce 16,0% au spus că nu știu pe cine să voteze.

Volumul eșantionului a fost de 1.111 persoane cu vârstă de 18 ani și mai mult, dintre care 50% prin telefon, iar alte 50% față în față, aflate în Republica Moldova, partea dreaptă a Nistrului. Barometrul are o eroare maximală de +-2,8%.

Perioada de culegere a datelor a fost 27 aprilie – 6 mai 2022.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media