Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” are un nou director. Cine este și ce-și propune să realizeze în prima perioadă

20 iunie 2022, 10:28 Mediu 88
Victoria Covali, noua șefă a Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”.  Sursa: captură video/youtube.com

Victoria Covali este noua șefă a Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, după ce Serghei Carp a fost depis din funcție, urmare a cazului tragic din parcul „Alunelul” din capitală, când o buturugă a căzut peste un copil de un an.

„Este un sector care ar trebui să fie cartea de vizită a orașului. Cu toții locuim în acest oraș și ne dorim un confort psihic și fizic. Acest sector înregistrează multe restanțe. Ne străduim să ne implicăm și să rezolvăm problemele stringente. Sunt foarte mulți arbori uscați, cauzele sunt vârsta înaintată a arborilor, furtunile, dar și neintervenția la timp a organelor competente. Propun să ne convocăm în regim de urgență cu Inspectoratul Ecologic, cu pretorii, pentru a soluționa această problemă. În prezent, la Asociație sunt 400 de cereri înregistrate. De asemenea, sistemele de irigare nu sunt funcționale, dar asta va fi discutat într-o altă ședință. Mai sunt și alte probleme pe care le-am identificat. Vom înainta scrisori către factorii de decizie și sper că vom munci împreună pentru a găsi soluții. Contez mult pe sprijinul echipei, deoarece în echipă se pot soluționa probleme și atinge noi rezultate”, a declarat Covali.

Victoria Covali a fost directoare adjunctă a aparatului central al Agenţiei „Moldsilva”.

Șeful Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Serghei Carp, a fost demis din funcție, în urma cazului tragic din Parcul „Alunelul”, când o buturugă a căzut peste un cărucior și a strivit un copil de un an.

La 16 mai, un grup de persoane a protestat în fața Primăriei municipiului Chișinău, după ce un copil de doi ani a decedat, fiind strivită de o creangă ruptă dintr-un copac, în parcul Alunelul din capitală. Protestatarii au fost însoțiți de pancarte pe care erau scrise mesaje prin care solicitau tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de moartea fetiței de doi ani.

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani, a informat, la 16 mai, că urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai, a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unui copil de doi ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media