Atenție/ Cod Galben de caniculă. Recomandările specialiștilor

20 iunie 2022, 13:58 Mediu 80
Apus de soare la Valea Morilor.  Sursa: Replica Media

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 20 iunie, Cod Galben de caniculă.

„Pe 21 iunie, după orele amiezii, în jumătatea de sud temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C”, scrie SHS.

În perioadele cu vreme caniculară se recomandă consumarea unei cantităţi mai mari de lichide, reducerea la minim a expunerii la soare în orele amiezii, iar în caz de necesitate – utilizarea mijloacelor de protecţie contra radiaţiei solare (îmbrăcăminte din ţesături naturale de culoare deschisă, pălărie sau chipiu, ochelari de soare, cremă cu factor de protecţie solară).

De asemenea, se recomandă de redus maxim posibil durata aflării în zonele industriale. Se preferă plimbările pe jos în zonele verzi. Este necesar de a reduce sarcinile fizice pentru persoanele care suferă de boli cardio-vasculare şi respiratorii. Serviciile comunale şi populaţia trebuie să efectueze cât mai frecvent curăţarea umedă a străzilor şi a încăperilor.

Pentru managerii firmelor şi companiilor de construcţie din republică, celor din domeniul deservirii reţelelor de transport (rutier, feroviar, electric) şi altor domenii de activitate care se desfăşoară în aer liber, se recomandă să asigure angajaţii în zilele caniculare cu apa potabilă şi cu intreruperea eventuală a activităţilor în timpul „apogeului" termic zilnic.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media