Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Poloniei în valoare de 20 de milioane de euro

26 mai 2022, 15:25 Politică 111
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Poloniei în valoare de 20 de milioane de euro. Proiectul de lege respectiv a fost votat în două lecturi, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Resursele vor fi acordate de Polonia în scopul finanțării necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina.

Creditul urmează a fi debursat într-o singură tranșă, în termen de până la trei luni de la data intrării în vigoare a acordului.

Și rambursarea se va efectua într-o singură tranșă, maturitatea creditului fiind de 20 de ani. Rata dobânzii constituie 0,01% anual și va fi plătită peste 20 de ani.

Acordul de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone a fost semnat pe 8 aprilie 2022, la Varșovia, de către șefii celor două guverne.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media