Ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, îl felicită pe Nicu Popescu: „Abia așteptăm să fim împreună - în Uniunea Europeană!”

17 iunie 2022, 22:13 România 241
Ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu.  Sursa: digi24.ro.

Ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, l-a felicitat pe Nicu Popescu după ce Comisia Europeană a anunțat vineri că recomandă statutul de candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Bogdan Aurescu spune că acesta este un rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova, iar Bucureștiul va continua să sprijine reformele din Republica Moldova, așteptând cu nerăbdare ca România și Moldova să fie din nou împreună, în cadrul familiei europene.

„Felicitări, Nicu Popescu pentru acest rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova! România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova. Abia așteptăm să fim împreună - în Uniunea Europeană!”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Șeful diplomației moldovene a răspuns ulterior tweet-ului ministrului român de externe mulțumind pentru sprijin: „Mulțumesc mult pentru tot, dragă Bogdan Aurescu. România a fost, este şi va fi cel mai constant şi dedicat susţinător al Moldovei. Mă bucură enorm de mult faptul că parteneriatul nostru strategic pentru integrare europeană are un impact hotărâtor”, a scris Nicu Popescu.

Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării statutului de candidat la Uniunea Europeană atât a Republicii Moldova, cât și Ucrainei. Un anunț în acest sens a fost făcut de șefa instituției, Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă, îmbrăcată într-un sacou galben și o cămașă albastră - culorile drapelului Ucrainei.

O recomandare în acest sens pentru guvernele celor 27 de state membre ale UE a fost aprobată vineri, 17 iunie, în cadrul unei reuniuni prezidate de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media