VIDEO/ FOTO/ Zeci de percheziții la medici și farmaciști implicați într-o schemă producere și vânzare a substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari, la Comrat

20 mai 2022, 13:41 Justiție 224
Medici suspectați de de punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții mari.  Sursa: politia.md

Polițiștii și procurorii au efectuat 13 percheziții la domiciliile și birourile a șase persoane, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați pe medicamente, suspectați de punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții mari, pe teritoriul raionului Comrat.

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul General de Poliție (IGP), polițiștii au efectuat, la 19 mai, percheziții la domiciliile și birourile a șase figuranți pe dosar, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați pe medicamente, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

Polițiștii au depistat un depozit plin cu cutii cu medicamente cu efect psihotrop, contrafăcute, cu termen de valabilitate expirat.


De asemenea, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, utilaj artizanal de consumare a drogurilor, zeci de seringi cu lichid străveziu, un stick și laptop, un pat de la armă, cataloage pentru evidența persoanelor consumatoare de droguri, mape cu acte de evidență contabilă și mijloace bănești obținute din activități ilegale.Obiectele și substanțele ridicate urmează a fi supuse expertizei pentru a stabili cu exactitate tipul drogului și cantitatea exactă.

Bănuiții sunt cercetați la libertate, iar dacă vina le va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Investigațiile continuă în scopul stabilirii provenienței substanțelor psihotrope, în vederea destructurării întregului grup infracțional și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

Actiunile au avut loc cu implicarea ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor Procuraturii UTA Găgăuzia.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media