Vaccinarea contra COVID-19/ Aproape 40 de mii de persoane, imunizate săptămâna precedentă

15 februarie 2022, 13:10 Sănătate 55
Vaccinare.  Sursa: Ministerul Sănătății

35.931 de persoane au fost imunizate, în perioada 7 – 13 februarie, cu circa 3% mai puține față de a cincea săptămână.

Potrivit Ministerului Sănătății, alți 213.069 de oameni au mers la centrele de vaccinare pentru administrarea dozei booster.

Astfel, acoperirea națională cu o doză, în populația generală, constituie circa 31%, iar cu schemă completă – peste 29%.

Ministerul Sănătății precizează că, până pe 13 februarie curent, cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistra în mun. Chișinău–45% și Soroca–33%, iar cea mai redusă acoperire vaccinală se atesta în UTA Găgăuzia 18%, Sîngerei și Leova -20%.

De la începutul pandemiei, Republica Moldova a recepționat 2.823.364 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și recomandată de toate instituțiile de sănătate la nivel național și internațional, fiind o metodă eficientă pentru a opri răspândirea virusului.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media