Borrell avertizează că cinci milioane de ucraineni își vor părăsi țara dacă atacul Rusiei asupra Ucrainei va continua

7 martie 2022, 18:36 Societate 119
Josep Borrell, Vicepreședintele Comisiei Europene.  Sursa: Replica Media

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, se așteaptă ca cinci milioane de ucraineni să părăsească țara dacă bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei continuă, potrivit The Guardian.

„Trebuie să ne pregătim să primim în jur de cinci milioane de oameni. Trebuie să mobilizăm toate resursele Uniunii Europene pentru a ajuta acele țări care primesc oameni. Vom avea nevoie de mai multe școli, mai multe centre de primire – mai mult din toate”, a transmis șeful diplomației UE.

Josep Borrell a promis, de asemenea, un control mai atent asupa cheltuielilor UE pentru ajutor în țările care au sprijinit Rusia în mod diplomatic sau care s-au abținut de la a critica invazia Ucrainei de către Moscova.

Numărul persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina a depăşit pragul de 1,5 milioane, devenind criza refugiaţilor cu cea mai rapidă creştere de după cel de-al Doilea Război Mondial, a anunțat duminică ONU, scrie Digi24.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media