Miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei vor avea astăzi prima întâlnire de la începutul războiului în Ucraina

10 martie 2022, 09:51 Ucraina 332
Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba .  Sursa: Colaj Replica Media

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba au sosit în Turcia. Este prima întâlnire întrei cei doi reprezentanți, de la declanșarea ostilităților pe 24 februarie.

Dmitro Kuleba a sosit în Antalya „pentru discuţii asupra încetării ostilităţilor şi încheierii războiului dus împotriva Ucrainei de către Rusia", a indicat într-un mesaj pe Twitter un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean.

Un responsabil turc a confirmat pentru AFP sosirea lui Serghei Lavrov în Turcia, scrie Agerpres.

Kuleba menţionează într-un video pe Facebook că aşteptările sale de la această întrevedere sunt „limitate”, întrucât Rusia menţine o campanie de bombardamente brutale şi asediază marile oraşe ucrainene.


El a declarat că succesul acestor negocieri depinde „de instrucţiunile şi directivele care i-au fost date lui Lavrov” de către Kremlin.

„Nu-mi pun mari speranţe în ele, dar vom încerca să profităm la maximum” de discuţii cu o pregătire eficientă, a declarat el.

Echipe de negociatori ale Kievului și ale Moscovei au desfășurat deja trei runde de consultări, toate fără o concluzie generală, și au agreat și o a patra rundă.

Acestea s-au soldat până în prezent cu mai multe încetări ale focului pe plan local şi cu deschiderea unor coridoare umanitare pentru evacuarea locuitorilor ucraineni din anumite zone, dar Rusia este acuzată de încălcarea acestor acorduri.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media