Autoritățile de la Mariupol estimează că 300 de persoane au fost ucise în atacul rusesc asupra teatrului

25 martie 2022, 12:04 Ucraina 168
Teatrul Dramatic din Mariupol, lovit de o bombă.  Sursa: mariupol.now/tme

Circa 300 de persoane au decedat în urma bombardării de forțele ruse, acum nouă zile - la 16 martie, asupra teatrului din Mariupol în care se adăposteau sute de civili, transmite CNN. Datele au fost prezentate de Consiliul orașului Mariupol care spune că le-a colectat în baza rapoartelor martorilor oculari.

Clădirea era folosită ca unul dintre principalele adăposturi din orașul asediat Mariupol, dar a fost lovită de un atac aerian rusesc pe 16 martie.

Estimările privind numărul de persoane care se adăpostesc în teatru au variat între 800 și 1.300.

Informațiile despre consecințele atacului au întârziat să apară din cauza defectării aproape complete a serviciilor esențiale din oraș, inclusiv a rețelelor de comunicații.

Mariupol, care înainte de război găzduia aproximativ 450.000 de oameni, a fost atacat aproape constant din partea forțelor ruse de la începutul lunii martie, cu imagini din satelit care arată distrugeri semnificative ale zonelor rezidențiale.

Mariupol, un oraș-port strategic de la marea Azov, care înainte de război găzduia aproximativ 450.000 de oameni, este atacat de trupele ruse din prima zi a invaziei, 24 februarie. În urma unei serii de eşecuri, în lipsa unui armistiţiu ruso-ucrainean, evacuările de la Mariupol s-au accelerat din cauză că locuitorii nu mai au apă şi hrană. Culoarul umanitar pe care circulă vehicule între Mariupol şi Zaporojie, prin Berdiansk, este un drum 270 de kilometri.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media