VIDEO/ Noua primară a orașului Melitopol, instalată de armata rusă, după ce l-au răpit pe edilul care li s-a opus

13 martie 2022, 11:58 Ucraina 577
Noua primară, instalată de forțele ruse la Melitopol.  Sursa: captură video/ youtube.com

Forțele ruse au instalat un nou primar în orașul ocupat Melitopol, regiunea Zaporojie, după ce edilul ales, Ivan Fedorov, a fost răpit de către trupele Moscovei și pus sub acuzare de așa zise crime împotriva civililor.

Galina Danilcenko, fostă membră în Consiliul municipal a cerut cetățenilor „să adapteze toate mecanismele noii realități, astfel încât să înceapă să trăiască într-un mod nou cât mai curând posibil”, scrie Meduza.

Ea a mai spus că „mai sunt oameni în Melitopol care încearcă să destabilizați situația”, care îi cheamă pe ceilalți să participe la „măsuri extremiste”.

La 11 martie, la Melitopol, ocupanții l-au răpit pe primarul orașului, Ivan Fedorov, fiind acuzat de așa zise crime împotriva civililor, iar ucrainenii se tem că astfel de abuzuri vor continua dacă oficialii locali nu cooperează cu ocupanții.

Președintele Ucrainei a declarat că detenția lui Fedorov a fost o „crimă împotriva democrației”, iar Ministerul de Externe de la Kiev a numit-o o crimă de război care încalcă Convențiile de la Geneva.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie și 12 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media